0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Tappen

Tappen

Met hand- en machinetappen maakt u ofwel manueel ofwel machinaal een schroefdraad in een boring.

Hand- en machinetappen

Voordelen van machinetappen

Met machinetappen maakt u met slechts 1 en hetzelfde stuk gereedschap een schroefdraad. Maakt u gebruik van handtappen, dan heeft u 2 of soms 3 stuks nodig om in verschillende stappen de schroefdraad te maken. Machinetappen zijn met andere woorden sneller en eenvoudiger in gebruik.

Soorten tappen

Wil u optimaal verspanen, dan is het aangeraden om voor elk type materiaal een aparte tap te gebruiken. Veel hangt af van het type schroefdraad dat u wil maken. De meest gebruikte schroefdraad is de metrische, maar ook Engelse schroefdraad (aangeduid in inch-maten) met een tophoek van 55° behoort tot de mogelijkheden.

Naast het type schroefdraad maken we nog een onderscheid in machinetappen voor doorlopende of blinde gaten en materiaalspecifieke tappen. Voor een langere standtijd kunt u daarbij nog kiezen voor een coating.

Contacteer ons gerust voor meer informatie of advies over het ideale type hand- of machinetappen voor uw toepassing. We helpen u graag verder.

Onze productinformatie werken we voortdurend bij. Door ons uitgebreid programma kunnen we niet alle producten in onze webshop opnemen. Neem gerust contact met ons op als u een product niet kan terugvinden, een specifieke vraag of hulp nodig hebt bij het kiezen van het meest geschikte product. Afbeeldingen en details kunnen afwijken. Prijzen ovv prijswijzigingen leveranciers.